SORT PÅ HVIDT #3

Omslagsillustration til Institutblad for litteraturhistorie, Århus Universitet. Oktober 1987
Sort på Hvidt_omslag

Sort på Hvidt_omslag

Sort på Hvidt_omslagOmslaget i tre forskellige udgaver. (Klik på billede for at forstørre)

Sort på Hvidt nr. 3

Dengang man gik frisk til den. Det lå i tidsånden. Bladet indeholdt digte, korte tekster og tegninger, og var faktisk ganske læse- og seværdigt.
Jeg mindes, at oplaget var 200 eksemplarer, og i stedet for at gå til et trykkeri lavede jeg 200 forskellige originale omslag. Ikke så meget pjat. Og så var det også en lejlighed til at tegne noget igennem.

Teknikken var for de fleste omslag således:

1. Papiret dyppet i et vandbad med asfaltlak (heraf den marmorerede effekt).

2. Herpå tegning med oliekridt.

Fra pålidelig kilde har jeg senere hørt, at disse små hæfter om ikke andet gjorde sig bemærkede ved i bogreolen at smitte af på nabobøgerne – jeg tror nok, at det var positivt ment.

Bladet indeholdt bidrag af

John Bang Jensen
Lars Albinus
Bo hr. Hansen
Per Aage Brandt
Annette Bruun
Arne Toftegård Pedersen
Lotte Thomhave
Louise Louw
Peter Laugesen
Bent Iversen
Claus Muld
Annemette Larsen (tegninger)

 

Se hele Sort på Hvidt nr. 3

Billedkunstner Ole C Hansen

Født 1964. Har siden anden halvdel af 1980’erne arbejdet med maleri, tegning, grafiske tryk og fotografi. Altid har interessen kredset omkring det ikoniske udtryk, hvad der karakteriserer dette, og hvad der gør det forskelligt fra fx litterære, musiske eller sceniske udtryk. I begyndelsen fyldte en antiæstetisk orientering næsten alt – dårlig smag, kitsch og decideret hæslighed rummede en kort overgang den største skønhed. Senere neutraliseredes spørgsmålet om smag og blev afløst af en nysgerrighed for det æstetiske som kilde til erkendelse.

En lang række spørgsmål er i tidens løb blevet undersøgt og forskellige kunstneriske positioner afprøvet med baggrund i den holdning, at ingen erfaring er for underlødig til ikke at kunne fungere som brændstof i den kunstneriske motor, så længe resultatet er et værk der bevæger.

Ole C Hansen er uddannet fra det Det Jyske Kunstakademi i 1995.
Bor og arbejder i Aarhus.

Ole C Hansen | +45 2696 5880 | oc_h@live.dk