Det hul af lys


Forlaget Silkefyret, Aarhus Litteraturcenter og Godsbanen har sammen med 17 forfattere og 17 kunstnere med tilknytning til Aarhus udgivet verdensmålsantologien DET HUL AF LYS til støtte for De Uledsagedes Rejsehold og deres arbejde med at sammenføre uledsagede flygtningebørn med deres familier.
Mit eget bidrag er en tegning, der ledsager en tekst af Peter Laugesen.
Samtlige visuelle bidrag til antalogien (+ lidt ekstra) blev udstillet på Godsbanen 1. – 13. september 2020.
Bogens forside
Mit eget bidrag; en blyantstegning, der ledsager en tekst af Peter Laugesen – begge udsprunget af temaet ‘Livet på land’. Originalens format er 30×21 cm.

DET HUL AF LYS

“En nøgen mand ligger i et skab. En kvinde plages af flyskam, mens en mand vil have hende til at opleve verden. En udvist kvinde ser på en isfugl, og en delfin ser en mand stå på en tårnspringsvippe.”

I antologien DET HUL AF LYS har 17 forfattere og 17 billedkunstnere med tilknytning til Aarhus fortolket FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid. Verdensmålene inkluderer temaer som klima, lighed, ligestilling, uddannelse og sult og bliver diskuteret af statsledere verden over – men hvad betyder det for os som individer? Hvilken betydning har verdensmålene for dig og for mig, og hvordan kan vi bidrage til en mere bæredygtig fremtid? Det giver forfatterne og kunstnerne deres bud på her.

Bogens i alt 17 bidrag er meget forskellige i genre såvel som visuelt udtryk. Forfatterne og billedkunstnerne har alle sat deres eget personlige præg på bogen, og derfor ved man som læser aldrig, hvad der venter på næste side. Bogen er en mosaik af poesi, tegneserier, linoleumstryk, noveller, kortprosa, collager og meget mere.

ORD: Hanne Højgaard Viemose, Louis Jensen, Mette Østgaard Henriksen, Louise Juhl Dalsgaard, Sebastian Bune, Dea Sofie Kudsk, Lise Haurum, Søren Jessen, Jesper Gaarskjær, Allan Lillelund, Mads Mygind, Kathrine Assels, Anna Klahn, Jens Blendstrup, Noa Kjærsgaard Hansen, Puk Qvortrup og Peter Laugesen.

BILLEDER: Signe Parkins, Ulrik Myrtue, Hans Krull, Thomas Kruse, Mads Braad, Bodil Nygaard, Lise Haurum, Anne-Marie Pedersen, Gitte Lægaard, Kirstine Falk, Maria Molbech, Anya Winqvist, Line Høj Høstrup, Puk Ewdokia, Tine Keller, Malene Rauhe og Ole C Hansen.

DET HUL AF LYS er udgivet i et samarbejde mellem Forlaget Silkefyret, Aarhus Litteraturcenter og Godsbanen.

Køb bogen
DET HUL AF LYS kan købes på fx
https://shop.godsbanen.dk/

Salget går ubeskåret til De Uledsagedes Rejsehold og deres arbejde med at sammenføre uledsagede flygtningebørn med deres familier.

 

DET HUL AF LYS, udstillingen
DET HUL AF LYS, udstillingen
DET HUL AF LYS, udstillingen
DET HUL AF LYS, udstillingen