Remix #5

Gruppeudstillingen REMIX #5 sammen med 27 andre kolleger i Kunstmix, Odensegade 26B, 2100 København Ø.
Udstillingsperiode: 25. januar – 22. Februar 2019.
Uden titel | Olie på lærred | 50×50 cm | 2018

Om bidraget til REMIX #5

Maleriet ’Uden titel’ har som ledemotiv at præcisere en farveverden, en overordnet farvetone – et porøst lys, hvilende i det vilde og labyrintiske, det rådne, det skyggefulde, det filtrede og forrevne. Maleriets pastose farvelag og den flossede tekstur tjener til at raffinere lysets brydning i overfladen og til at bringe liv i de farvespil, der for en stor dels vedkommende dannes ved optiske blandinger.
Det er en langsomt modnet vision – et resultat af langvarig fordybelse i klangvirkninger, i uendeligt små forskydninger i farvenuancer.

Associationen til naturformer i bred forstand er åbenbar, men det er en natur, der er udsprunget af arbejdet med materialet. På trods af at der ligger utallige naturstudier og landskabsfotos til grund for arbejdet, er der ikke tale om en skildring af en bestemt lokalitet eller et bestemt landskab. Derimod er der tale om et imaginært landskab. Maleriets verden er en abstraktion. En ny virkelighed. En opdagelsesrejse med ukendt destination. En konfrontation med det ubestemte.

Udstillingsplakaten

Billedkunstner Ole C Hansen

Født 1964. Har siden anden halvdel af 1980’erne arbejdet med maleri, tegning, grafiske tryk og fotografi. Altid har interessen kredset omkring det ikoniske udtryk, hvad der karakteriserer dette, og hvad der gør det forskelligt fra fx litterære, musiske eller sceniske udtryk. I begyndelsen fyldte en antiæstetisk orientering næsten alt – dårlig smag, kitsch og decideret hæslighed rummede en kort overgang den største skønhed. Senere neutraliseredes spørgsmålet om smag og blev afløst af en nysgerrighed for det æstetiske som kilde til erkendelse.

En lang række spørgsmål er i tidens løb blevet undersøgt og forskellige kunstneriske positioner afprøvet med baggrund i den holdning, at ingen erfaring er for underlødig til ikke at kunne fungere som brændstof i den kunstneriske motor, så længe resultatet er et værk der bevæger.

Ole C Hansen er uddannet fra det Det Jyske Kunstakademi i 1995.
Bor og arbejder i Aarhus.

Ole C Hansen | +45 2696 5880 | oc_h@live.dk